1. Scop

Acesti termeni si conditii se aplica tuturor relatiilor comerciale incheiate prin intermediul site-ului intre:

Tuliana Hermine Mariuta

Mülbergerstraße, 121, 73728

Esslingen, Germania,

reprezentata de catre Tuliana Hermine Mariuta, in calitate de administrator, si dumneavoastra ca si client.

Pentru imbunatatirea permanenta a serviciilor pe care vi le oferim, acesti termeni si conditii se pot modifca, de aceea versiunea de la momentul incheierii contractului dintre parti este versiunea ce guverneaza relatiile comerciale intre parti pe timpul desfasurarii acestuia.

2. Contractul

Contractul incheiat cu dumneavoastra ca si client se supune legilor germane. Contractul se considera incheiat atunci cand, dupa ce dumneavoastra plasati comanda, primiti confirmarea scrisa a comenzii plasate pe site-ul carti-de-suflet.com

Prezentarea produselor pe site-ul carti-de-suflet.com nu constituie o oferta conform intelesului prescriptiilor capitolului 145 ff BGB (Bürgerliches Gesetzbuch), care este codul civil german, ci o invitatie fara nicio raspundere catre client de a consulta si comanda fizic produsele prezentate.

Carti-de-suflet.com isi propune sa foloseasca datele personale ale clientilor in conformitate cu Regulamentul European Pentru Protectia Datelor.

Datele dumneavoastra sunt colectate ca si informatie necesara prelucrării contractelor. Respectăm in mod special, atat reglementările Legii federale privind protecția datelor cat și Legea Telemedia.

Fără consimțământul dvs., vom colecta, procesa și utiliza datele de inventar și de utilizare numai în măsura în care acest lucru este necesar pentru executarea relației contractuale sau utilizarea și facturarea serviciilor de telemedia.

Fără consimțământul dvs. nu vom folosi datele dvs. în scopuri de publicitate, de marketing sau de cercetare de opinie.

Ultimele comenzi si starea lor pot fi consultate in sectiunea “Contul meu”, in cazul in care v-ati creat un cont atunci cand ati plasat comanda.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati si Politica de Confidentialitate si Protectia Datelor.

3. Dreptul de anulare al contractului

Dacă sunteți consumator (adică o persoană fizică care plaseaza o comanda într-un scop care nu poate fi atribuit activității dvs. comerciale sau liber-profesioniste), aveți dreptul de revocare în conformitate cu prevederile legale.

Consumatorii au dreptul la retragere în conformitate cu următoarele condiții, prin care consumatorul este orice persoană fizică care încheie o tranzacție legală în scopuri care nu sunt în mod predominant nici comerciale, nici independente:

3.1 Anulare

Aveţi dreptul de a va retrage din acest contract în termen de 14 (paisprezece) zile, fără a oferi niciun motiv. Perioada de revocare de 14 zile incepe la data la care dumneavoastra sau o terţă parte numita de dumneavoastra, care nu este transportatorul, a intrat in posesia bunurilor. Produsele trebuie trimise in ambalajul original si sa nu prezinte urme de folosinta sau deteriorari.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, este necesar să ne contactaţi in scris, prin posta sau email, in termenul de 14 zile, si sa va exprimati neechivoc dorinta si decizia dumneavoastră de a revoca acest contract.

3.2 Consecințele anulării

Dacă vă retrageți din acest acord, va vom returna toate sumele primite de la dumneavoastra, minus costurile livrarii si ale returnarii, fără întârzieri nejustificate și cel târziu în termen de 30 zile de la data primirii notificării scrise privind anularea contractului. Sumele returnate vor fi transferate in acelasi cont si folosind aceleași mijloace de plată pe care le-ați utilizat în tranzacția inițială.  

Bunurile trebuie returnate imediat şi, în orice caz, nu mai târziu de paisprezece zile de la data la care ne informaţi cu privire la anularea acestui contract.

Dreptul de retragere expiră prematur în contractele de furnizare a înregistrărilor audio sau video sau a unui software de calculator într-un pachet sigilat, dacă sigiliul a fost îndepărtat după livrare.

4Preţul, plata si livrarea produselor

Toate preturile afisate in dreptul produselor sunt preturi finale, exceptand costurile necesare livrarii acestora.

Se acceptă numai metodele de plată indicate clientului în timpul procesului de comandă. Dacă avem o adresă de e-mail valabilă a clientului, comanda va fi confirmata prin e-mail.

Pentru conditiile de plata, livrare si retur va rugam sa consultati si sectiunea Plata, livrare si retur produse.

4.1 Prețurile și costurile de transport

Toate preţurile din magazinul nostru online sunt preţuri brute, la care se adauga costurile de transport.

Costurile de expediere sunt prezentate în categoria „Plata, livrare si retur produse” din magazinul nostru online. Prețul și costurile de transport, vor fi afișate și în formularul de comandă înainte de a trimite comanda.

Mărfurile sunt expediate prin DHL. Riscul de transport este asumat de catre noi, dvs. fiind consumator persoana fizica (cf. 3).

Dacă trimitem comanda conform 4.7 in livrări parţiale, dvs. veţi suporta numai costurile de transport pentru prima livrare parţială. În cazul în care livrările parțiale sunt efectuate la cererea dumneavoastră, vom percepe costurile de transport pentru fiecare livrare parțială.

4.2 Returnarea costurilor in cazul revocarii

În cazul în care consumatorul face uz de dreptul său de retragere, el trebuie să suporte costurile directe de transport si returnare a bunurilor.

De asemenea, daca in momentul comenzii consumatorul beneficiaza de transport gratuit, sau orice alta promotie determinata de valoarea comenzii, iar prin folosirea dreptului de revocare acesta nu se mai califica pentru respectiva oferta, acesta va trebui sa returneze si costul initial al trasportului pe care acesta nu l-a achitat, deci nu va mai benficia de promotie deoarece prin retragere nu se mai califica la aceasta.

4.3 Livrarea si disponibilitatea bunurilor

In cazul în care produsul comandat de dumneavoastră nu este disponibil la momentul comenzii, vă vom informa in legatura cu aceasta de indata.

Daca produsele comandate va sunt livrate cu o intarziere mai mare de paisprezece zile, aveti dreptul de a va retrage din contract. Dreptul dumneavoastră conform 3 de a revoca comanda rămâne neafectat. Carti-de-suflet.com are de asemenea dreptul de a se retrage din contract. În acest caz, vă vom rambursa imediat orice plăţi deja efectuate.

4.4 Cantități obișnuite pentru o gospodărie

Vânzarea de produse catre consumatori persoane fizice are loc numai în cantități normale intr-o gospodărie.

4.5 Dreptul de retinere

Bunurile livrate rămân proprietatea noastră până la plata integrală a preţului de achiziţie.

4.6 Importul de mărfuri în străinătate

În cazul importurilor de mărfuri în țări din afara Germaniei, se pot aplica restricții la export. Acestea variază în diferite zone vamale. Clientul este responsabil pentru îndeplinirea corespunzătoare a sarcinilor necesare si pentru plata impozitelor și taxelor vamale.

4.7 Termenii de livrare și livrari partiale

Avem dreptul la livrări parţiale, în măsura în care acest lucru este rezonabil in ceea ce va priveste pe dvs., ca si client.

Perioada de livrare este de aproximativ 2-4 zile lucrătoare (acest interval de timp se refera numai la Germania; pentru celelalte tari, consultati categoria „Plata, livrare si retur produse” de pe website-ul nostru), cu excepţia cazului în care s-a convenit altfel. Acesta începe o data cu confirmarea achitarii bunurilor de catre dvs.

4.8 Returnarea produselor

Conform detaliilor mentionate in 3 Termeni si Conditii, aveti dreptul legal de a va retrage unilateral din contract, fara a mentiona niciun motiv pentru aceasta actiune, in intervalul a 14 zile de la primirea produselor.

De indata ce produsele au fost returnate, contul dumneavoastra din care ati facut plata va fi creditat cu sumele echivalente produselor returnate, mai putin costurile livrarii si al returului.

In cazul in care realizati ca v-a fost livrat un produs cu defecte sau livrarea este gresita, bineinteles ca carti-de-suflet.com va suporta costurile complete, atat ale livrarilor cat si a returului produselor defecte.

In acest caz, va rugam sa ne contactati inainte de a face returul fizic al produselor, folosind metodele disponibile pe site; noi va vom livra o eticheta de retur, pe care o veti folosi pentru returul gratuit al produselor prin serviciul DHL.

De asemenea, de indata ce produsele au fost returnate, contul dumneavoastra din care ati facut plata va fi creditat cu sumele echivalente produselor returnate, inclusiv costurile initiale ale livrarii, in cazul in care acestea au fost achitate.

Va rugam ca in timpul procesului de inregistrare a comenzii sa va asigurati ca datele folosite sunt corecte, inclusiv numele si prenumele, asa cum apar pe sonerie/ cutia postala.

In cazul in care partenerul nostru DHL nu poate realiza expedierea datorita detaliilor lipsa, a neridicarii coletului din filiala (in caz ca postasul nu v-a gasit acasa in timpul livrarii), sau din lipsa concordantei dintre detaliile destinatarului si cele afisate pe sonerie/ cutia postala, coletele vor fi returnate expeditorului.

In acest caz, sumele achitate pentru comanda efectuata vor fi returnate in acelasi cont din care s-a efectuat plata, minus costurile de expediere si retur, asa cum sunt ele colectate de catre DHL.  

5Garantia

Carti-de-suflet.com este responsabila pentru defectele care intră în sfera de aplicare a dispozițiilor legale.

Noi suntem răspunzători pentru deficientele materiale sau legale ale articolelor livrate în conformitate cu reglementările legale în vigoare, în special 434 din BGB. Termenul de prescripție pentru revendicările legale pentru deficiente este de doi ani pentru consumatori persoane fizice si de 12 luni pentru societăți și începe cu livrarea bunurilor.

Orice garanție a vânzătorului furnizată de noi pentru anumite articole sau garanția producătorului acordata de producătorii anumitor articole va fi suplimentară față de revendicările privind defectele materiale sau legale definite în paragraful 2. Ele vor exista numai dacă sunt menționate în mod expres în confirmarea comenzii pentru articolul respectiv.

6. Solutionare a litigiilor

Comisia Europeană ofera o platformă pentru soluționarea extrajudiciară a litigiilor, conform art. 14, paragraf 1 din ODR-VO (Die Verordnung über Online-Streitbeilegung in Verbraucherangelegenheiten) si § 36 VSBG (Das Verbraucherstreitbeilegungsgesetz). Aceasta oferă consumatorilor posibilitatea de a soluționa litigiile legate de comanda lor online fără intervenția unei instanțe. Platforma de soluționare a litigiilor poate fi consultată pe linkul extern https://ec.europa.eu/consumers/odr/. În acest context, suntem obligați din punct de vedere legal să vă îndreptăm către adresa noastră de e-mail. Acesta este: info@carti-de-suflet.com.

Ne străduim să soluționăm orice neînțelegeri care decurg din contractul nostru prin acord reciproc. În plus, nu suntem obligați să participăm la arbitraj și, din păcate, nu vă putem oferi participarea la o astfel de procedură.